Найкращий туристичний сайт

Sobrino de Botin — найстаріший ресторан у світі

Ресторан Собріно де Ботин (Sobrino de Botin) в Мадриді — найстаріше заклад громадського харчування в світі, відкрите в 1725 році і занесене в Книгу рекордів Гіннеса.

Історія ресторану Botin почалася з невеликого закладу, яке було відкрито подружжям Ботин разом з готелем. Про це можна дізнатися з пам’ятного напису біля входу в будівлю. Дивний той факт, що піч, якою тут до сих пір користуються, була споруджена в один час з рестораном!

Цікаві факти про ресторан Ботин

Згідно з іспанськими законами, в ті часи було строго заборонено продавати вино, м’ясо і багато інших продуктів в подібних закладах, так як це могло заважати продавцям продуктів. Тому, в ресторані кухарі готували тільки те, що приносив кожен відвідувач. Також Ботин відомий тим, що в 1765 році, тут працював майбутній знаменитий художник Франсіско Гойя. Він влаштувався на місце посудомийника, поки чекав рішення Королівської академії красних мистецтв про її прийняття.

Зміна назви

У 19 столітті господарем ресторану Ботин став племінник останніх власників закладу Кандідо Ремис. Це послужило і зміни в назві закладу, тепер до прізвища його засновників додалося слово «племінник» — Sobrino de Botin. Варто відзначити, що в ті часи Ботин був таверною, так як терміном «ресторан» могли наділяти лише ті заклади, які в усьому намагалися наслідувати паризьким ресторанам.

Переплетення історій

На початку 20 століття власниками Собріно де Ботин стала сім’я Гонсалес. Сьогодні вже третє покоління є його господарями. В ті часи ресторан займав лише один нижній поверх, а два верхніх поверхи служили житлом для сім’ї власників. Тоді заклад обслуговувало лише вісім чоловік, включаючи трьох дітей і подружжя Гонсалес. У період громадянської війни господиня Гонсалес з дітьми покинула місто і поїхала в село, а чоловік Еміліо Гонсалес змушений був залишитися доглядати за будинком і рестораном. У цей важкий для Іспанії час Sobrino de Botin став їдальнею для солдатів.

По закінченню війни сини Гонсалес приступили до управління сімейним рестораном, зробивши його таким, яким ми можемо бачити його в наші дні.

Сьогоднішній ресторан Собріно де Ботин — це 4 поверху історії, де кожен поверх зумів зберегти і передати неповторну атмосферу часів подружжя засновників. У наші дні, як і тоді, коли ресторан тільки починав свою діяльність, Ботин славиться своїми чудовими стравами кастильской кухні.

В околицях ресторану Ботин розташовані найрізноманітніші готелі, які завжди заповнені туристами, охочими відвідати настільки знамените заклад. Тим, хто вирішив провести в місті більше одного дня, радимо подбати про вибір готелю в Мадриді заздалегідь, навіть незважаючи на досить велику кількість комплексів, вільні місця часто відсутні.


Ви ось тут:


Ще статті по темі: