Найкращий туристичний сайт

Пивоварня Гіннесс в Дубліні

Пивоварня, розташована на St. James Gate, що в місті Дублін, і є те місце, де виробляють всесвітньо відомий Гіннес. Уже який рік вона затьмарює розум ірландців не гірше Віфлеємської зірки! А сам Гіннес, без сумніву, саме прославлене місцеве пиво. Популярне і затребуване настільки, що пивоварня щодня варить близько 4 000 000 пінт цього напою, який потім благополучно споживається всередині країни, навіть не доходячи до експорту.

Житло

Згідно всезнаючої вікіпедії, ще одну пивоварню Гіннес, розташовану в Лондоні, закрили ще в 2005 році. Це означає, що любителям хмільного напою доведеться плисти по морю саме в Дублін. Тут і виникає питання про житло. Якщо ви забезпечена людина і можете дозволити собі чималі витрати, то краще підібрати один з дорогих готелів, яких у місті маса — The Merrion Hotel, The Westbury Hotel, Fitzwilliam Hotel Dublin, The Shelbourne Dublin, A Renaissance Hotel та інші. Але є і недорогі варіанти — The Spire Hostel, Citi Hostels, Mount Eccles Court Hostel і ще маса подібних.

Секрети ірландської пивоварні Гіннес

По суті, Гіннес — це стаут, який є різновидом портеру. Сам же портер є темне пиво, що володіють насиченим смаком, з винним присмаком, а також помітним ароматом солоду. Саме пиво вариться на основі ячменю.

За рахунок чого ж пивовари отримують настільки насичений темний колір? Цього дозволяє домогтися спеціальна технологія обсмажування ячмінних зерен, шляхом засипання їх у особливий барабан. Сам барабан вмонтований у велику піч, в якій відбувається циркуляція повітряних потоків. Саме цей гаряче повітря і обсмажує зерна. В результаті вони набувають не тільки коричневий відтінок, але і приємний смак.

Після цього приходить черга бродіння. В цьому випадку помилитися з вибором інгредієнтів протипоказано. Пиво варять з використанням дріжджів з тих грибів, сорт яких вирощував особисто Артур Гіннес. А ось вода в пивоварню надходить аж ніяк не з річки Ліфей, а доставляється з гір Віклоу, розташованих не дуже далеко від Дубліна в напрямку на південь. Саме вода, як стверджують ірландські любителі портеру, стала тим, що відрізняє продукт з пивоварні Гіннес від решти потоку.

Можливо відразу ви особливої ​​різниці так і не відчуєте, але коли повернетеся до більш поширеній портеру, то зрозумієте, що відмінності все-таки є.

Навіть незважаючи на відсутність горезвісних консервантів, що робить честь Гіннесса, він може досить довго стояти і не зіпсуватися. Причина тому — хміль, так що навіть 2 століття назад його без побоювання возили в столицю Англії.

Особливості та традиції

Природно, щоб зварити 4 000 000 пінт в день, розлити їх в бочки з алюмінію і розіслати по всій Ірландії — потрібно попотіти. Доводиться мати у своєму розпорядженні величезними резервуарами, хоча не так давно порушувалося питання, щоб перенести пивоварню в передмістя Дубліна.

До слова, всі ірландські паби працюють до 23.00, так що багато «зависають» в них вечорами. Втім, нещодавно народ вирішив проявити непокірність і в односторонньому порядку висловився за продовження роботи пивних до 01.00. Але на шляху встала статистика — після такого ходу продуктивність праці помітно впала, і довелося все повернути на круги своя. Природно, ручатися за слова ми не можемо, так як дізналися всі від місцевого жителя. Особливо якщо врахувати, що багато в розмові так і не зрозуміли, але сенс його був саме такий, а сам ірландець розповідав все досить довго і дуже емоційно.

Не можна побувати в Дубліні і не пройтися вгору по St. James Gate. Так можна потрапити в знаменитий Gravity Pub і скоротати час в ньому за пінтою доброго Гіннесса, дивлячись на велике місто і розуміючи, що десь серед цих сучасних (і не дуже) споруд причаїлася ще маса пабів, в яких сидять і випивають веселі ірландці.

Але це не єдиний привід завітати в Gravity Pub. Ще один — можливість покуштувати унікальні сорти напою, які подаються виключно в цьому пабі, так як варяться в строго обмеженому обсязі. Суть портеру залишиться колишньою, проте нові нотки в його смаку точно варті того, щоб спробувати такий Гіннес!


Ви ось тут:


Ще статті по темі: