Найкращий туристичний сайт

Кухня Бразилії: вишукані страви Південної Америки

Бразильська кухня — сама вишукана в Південній Америці. У ній присутні як пряність з гостротою страв індіанських аборигенів, так і тонкість з шармом французьких і португальських кулінарних традицій. Кухня Бразилії складається з трьох гілок: португальської, індіанської та африканської. Але все ж відтворити в загальних рисах її портрет просто неможливо, так сильно різняться кулінарні смаки жителів країни в регіонах.

Кухня в різних частинах Бразилії має свої особливості, які формувала історія і географічне положення.

Наприклад, на півночі країни часто люблять готувати:

• Такака по тукупі — з’єднання пасти з борошном маніоки і соусу, сухими креветками джамбо (рослина схоже на водний крес, яке в’яже мову);

• мунгузу — зерна кукурудзи з шматочками кокосового горіха;

• терті і обсмажені зелені банани;

• гуасадо де тартаруга — тушкована черепашка;

На північному сході Бразилії користуються популярністю такі рецепти:

• карне де сол — сушене на сонці солоне м’ясо, зберігається довгий час;

• омари в кокосовому молоці;

• фрігідейра — просмажене риба з молюсками в тесті і кокосовим молоком приготована в глиняному горщику;

У західній частині Бразилії воліють:

• Ломб де шмагання — смажена філе свиняча частина;

• жакаре — блюдо з алігаторів;

Південно-східна частина країни любить готувати:

• кускус із засушених креветок і кукурудзяної муки;

• сушену тріску;

• смажені сардини.

М’ясо бразильці готують завжди з додаванням великої кількості оливкового масла, їм же заправляють все салати. Національні страви країни гострі і солоні, що цілком підходить для спекотного клімату.

Але виділяється одне блюдо, характерне для всіх відгалужень бразильської кухні. Це Фейжоада, запаморочливий смак якого був оспіваний національним поетом Вінісіус де Мораїс. Готується це блюдо з квасолі, різних видів м’яса, борошна, спецій. Подається з капустою, перцевим соусом, апельсиновими скибочками, за бажанням додається рис. Це бразильське блюдо має трьохсотрічну історію, і було придумано рабами. Змішувалися свинячі шматки, які залишалися від обіду господаря, з чорними бобами — традиційним кормом для тварин. Згодом блюдо змінилося. Португальці вже додали в нього сосиски з ковбасою, індіанці — фарофу (з’єднання масла і муки маніоки). Єдине, що однаково в усіх районах, так це напій, що подається до страви. Пропонується кайпірінья — горілка, змішана з тростинним цукром і лимоном.

Кава — символ гостинності бразильців. Істинний житель цієї країни вип’є до 30 чашок напою щодня! І тільки тут приготування кави зводиться в культ — справжній бразилець ніколи не дасть йому закипіти.

Протягом року готелі Бразилії заповнені всього на 60%, але в період проведення карнавалу неможливо знайти вільних номерів за доступною ціною. Кімнати під час урочистостей бронюються за півроку вперед.


Ви ось тут:


Ще статті по темі: